باتری یکی از اجزای سختافزاری هست که برق رو به یک دستگاه متصل میکنه و به دستگاه اجازه میده تا بدون کابل برق هم کار کنه. باتریها اغلب قادر به تأمین برق مورد نیاز یک لپتاپ برای چند ساعت هستن. امروزه بسیاری از دستگاههای پیشرفته مانند لپتاپها و تلفنهای همراه از باتریهای قابل شارژ استفاده میکنن که کاربر رو قادر میسازه که باتری رو برای بارها و بارها، شارژ کنه. تصویر زیر نمونههایی از یک باتری لپتاپ هست؛ شاید باتری لپتاپ شما نیز در این عکس باشد.
باتریهای کامپیوتر
سه نوع باتری کامپیوتر وجود داره:
۱. باتری پشتیبان یا سیماس (CMOS)، که تنظیمات رایانه شما مثل زمان و تاریخ رو نگه میداره. بدون باتری CMOS، هربار که کامپیوترتون رو روشن میکنید، مجبور به تنظیم مجدد زمان، تاریخ و سایر تنظیمات سیستم هستید.
۲. باتری پل (bridge battery) تنها در رایانههای قابلحمل مثل لپتاپ و نوتبوک یافت میشه و به عنوان پشتیبان موقت برای باتری اصلی هست. باطری پل به شما اجازه میده تا باتری اصلی رو بدون نیاز به خاموش کردن کامپیوتر بیرون بیاورید و با باتری پل به مدت کوتاهی لپتاپ رو روشن نگه دارید.
۳. باتری اصلی (main battery) در کامپیوترهای قابل حمل یک منبع انرژی جایگزین برای زمانی هست که کامپیوتر به یک منبع برق متصل نیست.
فن آوری باتری
تکنولوژی باتری متفاوت هست که باتری رو قادر به کار میکنه. باتری از دو قسمت سلول و برد تشکیل شده که سلول وظیفه ذخیرهسازی و برد وظیفه برقراری ارتباط با مادربرد رو بر عهده داره.
انواع باتری لپ تاپ
باتری لپ تاپ به ۵ دسته تقسیم میشه:
۱. باتری لیتیوم یون (Li-ion)
۲. باتری نیکل متال هیدرید (Ni-MH)
۳. باتری نیکل کادمیوم (Ni-Cd)
۴. باتری لیتیوم پلیمری (li-pol)
۵. باتری هوشمند (Smart Battery)