فشردهسازی فایلها
چنانچه با استفاده از اينترنت، جه از طريق ايميل و چه از طريق خدمات به اشتراكگذاري وب قصد ارسال فايلي را داريد، بهتر است پيش از ارسال، فايلها را به صورت فشرده درآوريد، در اين زمينه، تفاوتي بين انواع فايل وجود ندارد، هنگامي كه حرف فالي از طريق اينترنت به ميان ميآيد، حجم فايل اهميت بسياري پيدا ميكند، حجم فايل، عامل اصلي در تعيين مدت زمان ارسال و دريافت ميباشد. چنانچه حجم فايل بسيار زياد باشد، ممكن است حتي نتوانيد آن را ارسال كنيد. فشردهسازي فايل، همانگونه كه از نامش بر ميآيد، حجم فايلها را كمتر ميكند. خوشبختانه ويندوز ۷ قابليت فشردهسازي فايلها را به صورت Built-in دارا ميباشد. ويندوز از پرطرفدارترين فرمت فشردهسازي يعني Zip براي اين كار استفاده مينمايد، در اين درس به چگونگي انجام اين كار ميپردازيم.
در حال حاضر، دو فايل PDF كه در درس قبل ايجاد شدند و فايل Word منبع آنها در دسكتاپ ديده ميشوند. ميتوان به آساني يك ايميل ايجاد نموده و اين فايلها را به صورت جداگانه به آن ضميمه كرد، اما بهتر است اين چند فايل را فشرده نموده و در قالب يك فايل، ضميمه كنيد. به اين ترتيب عموماً تمام فايلها بدون خطا و بدون خراب شدن به مقصد ميرسند. بروز خطا و خراب شدن فايلها بيشتر هنگامي رخ ميدهد كه فايلها به صورت جداگانه و غير فشرده به ايميل ضميمه شوند. البته اينها به معني آن نيز كه نبايد يك فايل را به تنهايي فشرده كرد. حتي اگر قصد ارسال يك فايل Word را داريد، بهتر است آن را فشرده نماييد، مخصوصاً اگر حجم آن زياد باشد. نرمافزارهاي واژهپرداز، ضعف شناخته شدهاي دارند و آن حجم بيش از اندازهي فايلهاي ايجاد شده توسط آنها ميباشد.
براي Zip كردن اين فايلها ابتدا آنها را انتخاب كنيد، براي انتخاب، از كليك و درگ كردن ماوس استفاده ميكنيم، حال روي يكي از فايلهاي انتخاب شده راست كليك كنيد، سپس در منوي بازشوي Send to روي Compressed (Ziped) folder كليك كنيد.
مراقب باشيد كلمهي Send to به معني؛ ارسال به، گمراهتان نكند، فايلها در واقع به جايي ارسال نميشوند، با اين عمل يك پوشهي Zip يا فشرده شده ايجاد ميشود كه حاوي نسخههاي فشردهي فايلهاي انتخاب شده ميباشد يعني فايلها در اين پوشه، كپي و سپس فشرده شدهاند. پوشهي فشرده شده نيز در دسكتاپ ايجاد ميگردد. نام اين پوشه را به عبارتي كليتر و توصيفيتر تغيير ميدهيم. تفاوت ظاهري پوشههاي فشرده با پوشههاي معمولي در اين است كه تصوير يك زيپ روي اين پوشهها ديده ميشود.
اكنون فقط يك فايل زيپ شده داريم كه ميتوانيم به راحتي آن را به ايميل، ضميمه نماييم. اين فايل حجم كمتري نيز نسبت به سه فايل اصلي دارد، سه فايل اصلي را انتخاب و روي يكي از آنها راست كليك كنيد، سپس Properties را انتخاب نماييد.
همانگونه كه مشاهده مينماييد در مقابل عبارت Size on disk به معني حجم روي هارد ديسك عدد ۶۱۶KB ثبت شده است.
البته در اين مورد، چندان حجيم نيستند، روي OK كليك كنيد. حالا روي فايل زيپ شده راست كليك و Properties را برگزينيد، دراين مورد مقدار Size on disk به ۵۵۶KB كاهش يافته است.
كه البته تفاوت چنداني با فايلهاي اصلي ندارد. چنانچه تعداد فايلهايي كه فشرده ميشود، بيشتر باشد، فايل فشرده شده، حجم كمتري نسبت به فايلهاي اصلي خواهد داشت. اين پنجره را ببنديد.
اغلب اين سؤال پيش ميآيد كه فشرده سازي چگونه انجام ميشود؟ براي توضيح سادهي اين عمل بايد گفت كه برنامههاي فشردهسازي، محتويات فايل را بررسي ميكنند، سپس محل اطلاعات زائد را مييابند، آنگاه از روشي شبيه خلاصهنويسي استفاده ميكنند، به عنوان مثال يك فايل Notepad را باز كنيد، به اين ترتيب كه در منوي Start روي All Programs و سپس Accessories كليك كنيد، حال بر روي Notepad كليك نماييد، اكنون در آن اين عبارت را تايپ كنيد، براي فشردهسازي چنين عبارتي به اين صورت عمل ميكنيم، ابتدا با فشردن Enter به خط بعد برويد، در اين عبارت، ۵ بار حرف A تكرار شده است، بنابراين عبارت ۵A را تايپ كنيد، حرف I نيز ۶ مرتبه تكرار شده است، پس عبارت ۶I را نيز وارد نماييد، در پايان نيز نوبت به تايپ كردن ۴E ميرسد، بنابراين نسخهي فشرده شدهي عبارت اوليه به اين صورت درآمده است، كه اين نسخه كوتاهتر از عبارت اصلي ميباشد. البته اين مطلب، حالت بسيار سادهاي از فشردهسازي را نشان ميدهد اما به هرحال براي درك اين عمل مفيد است.
حال اگر يك فايل فشره شده را دريافت نموديد، بايد به اين ترتيب عمل كنيد، ويندوز ۷ به برنامههاي جانبي براي خارج كردن يك فايل زيپ از حالت فشردهسازي شده نيازي ندارد، فرض كنيد اين فايل زيپ را دريافت و در دسكتاپ ذخيره نمودهايد، ابتدا سه فايل اصلي را با كليك و درگ به Recycle Bin منتقل كنيد، براي مشاهدهي محتويات اين فايل زيپ، روي آن دو بار كليك نماييد. با اين كار پنجرهاي باز شده كه ميتوانيد محتويات فايل زيپ را در آن مشاهده كنيد.
به عنوان مثال فايل Word را باز كنيد، بايد توجه نماييد كه اين فايل و تمام فايلهايي كه در حالت زيپ ميباشند، در وضعيت Read Only، به معني؛ فقط خواندني، قرار دارند. يعني تغييرات ايجاد شده در اين فايلها قابل ذخيره شدن نيست، در نوار عنوان بالاي برنامه نيز ميتوانيد عبارت Read Only را نير درون براكت مشاهده كنيد.
عنوان مثال متن درون سند را كمي تغيير دهيد، حال روي Save كليك نماييد، با اين كار يك كادر باز ميشود كه بتوانيد يك نسخهي كپي از اين فايل را ذخيره كنيد، زيرا تغييرات در خود فايل ذخيره نميشوند. روي Cancel كليك كنيد.
براي اينكه بتوانيد روي فايلهاي اصلي موجود در فايل زيپ كار كنيد، يا آنها را از حالت فشرده شده خارج نماييد، برنامهي Word را ببنديد، حال روي Don’t Save كليك كنيد. اكنون در پنجرهي فايل زيپ روي دكمهي Extract all files كليك كنيد.
در كادري كه ظاهر ميشود، كاربر بايد محل ذخيرهي فايلها را انتخاب نمايد، در اين مورد، فايلها در دسكتاپ و در پوشهاي به نام Handbook copies ذخيره خواهند شد.
با فعال بودن گزينهي Show extracted files when complete، پس از اينكه فايلها از حالت فشرده خارج شدند، به طور خودكار به نمايش درميآيند.حال اين گزينه را غير فعال نموده و روي دكمهي Extract كليك نماييد.
همانطور كه در دسكتاپ ملاحظه مينماييد، پوشهاي كه از حالت زيپ خارج شده است، ظاهر متفاوتي با پوشهي زيپ شده دارد.
در اين پنجره نيز ميتوانيد محتويات پوشهي جديد را مشاهده نماييد. به عنوان مثال، اين فايل Word را باز كنيد، توجه كنيد كه در نوار عنوان، ديگر عبارت Read Only وجود ندارد.
اكنون همان تغيير قبلي را ايجاد نماييد، روي دكمهي Save كليك كنيد، اين بار تغييرات در همين نسخه دخيره ميشوند، نه در يك نسخهي كپي. برنامهي Word را ببنديد.
در اين درس، مطالبي را دربارهي ايجاد و كار كردن با فايلهاي زيپ در ويندوز ۷ آموختيد، سيستمعامل MAC10 نيز به صورت Built-in قابليت ايجاد و باز كردن فايلهاي زيپ را دارد. بنابراين اگر قصد ارسال فايل براي كاربران مك را داريد، ميتوانيد بدون نگراني آنها را در قالب فايل زيپ ارسال كنيد.
8 comments
خیلی کامل و جز به جز توضیح دادید، سایت خوبی دارید
باسلام
سایت بسیار خوبی داری فقط تو این قسمت یک سوالی برای من پیش اومد ما برنامه های زیپ را که از سایت ها می گیریم برای یه جور تبلیغات خودشون روی اون ادرس سایتشون را بعنوان پسورد وارد می کنند می خواستم نحوه پسورد گزاشتن هم روی این فایل ها را توضیح بدید با تشکر
دوست عزیز تا چندروز دیگه داخل سایت قرار میدیم
سلام خسته نباشید
بخاط تلاشهاس ازنده تان از شما تشکر میکنم
سایت بسیار عالی دارید ممنون از شما
خیلی استفاده کردیم
برای نود۳۲ هم بذارید
چگونه میتوان این درسها را به صورت همه روزه بگیریم و همیشه اشتراک داشته باشیم ؟
سپاس گذارم بابت مطالب مفیدتان