16.5 C
تهران
۴ اردیبهشت، ۱۴۰۳
Image default
خانه » نصب پرستاشاپ روی هاست (درس اول)

نصب پرستاشاپ روی هاست (درس اول)

نصب پرستاشاپ روی سرور سایت

دستورالعمل نصب پرستاشاپ:

ابتدا مثل شکل پرستاشاپ رو از آدرس زیر دانلود کنید.

https://www.prestashop.com/en/download

آدرس دانلود پرستاشاپ

در پایین صفحه یک فرم برای وارد کردن ایمیل جهت دانلود وجود داره، همچنین دو چک باکس برای موافقت با شرایط و دریافت خبرنامه وجود داره که مثل شکل تنها تیک اول برای دانلود کافیه (با زدن تیک دوم ایمیل‌های خبرهای مربوط به پرستاشاپ رو در ایمیل‌تون دریافت می‌کنید)

فرم برای وارد کردن ایمیل جهت دانلود پرستاشاپ

با کلیک روی دکمه دانلود، دانلود فایل فشرده پرستاشاپ شروع میشه که در مرورگر کروم در پایین گوشه سمت چپ در دسترس هست.

دانلود پرستا در کروم

پس از دانلود، باید فایل zip شده رو در کامپیوترتون از حالت فشرده خارج کرده (راست کلیک روی فایل و انتخاب گزینه Extract) و فایل فشرده اصلی پرستاشاپ رو در مدیریت فایلِ پنل مدیریت سایت‌تون (دایرکت ادمین یا سی پنل) آپلود کنید.

کنترل پنل این آموزش سی پنل هست. برای لاگین به کنترل پنل و دسترسی به فضای ابری آدرس سایتتون رو با فرمت زیر توی مرورگرتون تایپ کنید.

http://[آدرس سایت شما]/cpanel

فرمت آدرس سی پنل

در صفحه زیر نام کاربری و کلمه عبور رو وارد کنید.

صفحه لاگین سی پنل

در بخش Files روی File Manager کلیک کنید.

بخش مدیریت فایل در سی پنل

روی دایرکتوری public_html کلیک کنید.

پوشه public_html در سی پنل

مثل شکل یک پوشه در مسیر public_html ایجاد کنید (برای مثال: shop)

ساخت پوشه در مسیر سایت برای ایجاد فروشگاه

وارد پوشه‌ای که برای فروشگاه ساخته‌اید (shop) شده و روی آیکون Upload کلیک کنید.

آپلود فایل در سی پنل

آپلود برای انواع نصب پرستاشاپ

  • فایل Install-prestashop.html: صفحه وب نصب رو باز میکنه ( نیازی نیست این فایل به سرور منتقل بشه برای نصب لوکال هست)
  • فایل Index.php: برای اجرای نصب خودکار استفاده میشه با اجرای این فایل prestashop شروع به نصب کردن میکنه. اگر قصد انجام نصب خودکار رو دارید این فایل هم باید همراه با فایل فشرده اصلی آپلود بشه

اجرای نصب کننده خودکار:

برای نصب خودکار فایل دانلود شده رو به صورت کامل آپلود و در فضای سایت از حالت فشرده خارج کنید. فایل Install-prestashop.html رو پاک کنید همونطور که گفته شد در  نصب روی سرور نیازی به این فایل نیست. مراحل نصب خیلی ساده هست چون prestashop به شکل خودکار نصب میشه.

برای کار کافیه به محلی که prestashop رو آپلود کردین برین و اسکریپت رو از طریق فایل index.php اجرا کنید. index.php با این کار prestashop از حالت فشرده خارج  و مراحل نصب شروع میکنه. بالای صفحه ۶ تا چک باکس دایره‌ای میبینید که با موفق بودن هر مرحله یکی از دایره‌ها تیک خواهد خورد.

نصب دستی

آپلود

مثل شکل در تب باز شده روی دکمه Select File کلیک کنید و فایل دانلود شده پرستاشاپ رو برای آپلود انتخاب کنید. یا اون‌هارو انتخاب و با ماوس در بخش مشخص شده با خط‌چین درگ کنید.

انتخاب فایل برای آپلود در سی پنل

بعد از این که آپلود به ٪۱۰۰ رسید و رنگ نوار سبز شد با ریلود (Reload) صفحه فایل آپلود شده قابل مشاهده هست.

ریلود برای نمایش فایل‌های آپلود شده در هاست

برای دسترسی به فایل‌ها و اجرای فایل نصب کننده اون رو از حالت فشرده خارج کنید.

خارج کردن فایل‌ از حالت فشرده در هاست

پس از خارج کردن از حالت فشرده آدرس فروشگاه رو در نوار آدرس مرورگر با فرمت زیر وارد کنید.

http://[آدرس سایت شما]/[نام پوشه مختص فروشگاه]

آدرس مسیر نصب پرستاشاپ

مرحله اول: خوشامدگویی

پس از اجرا شدن فایل نصب کننده پرستاشاپ صفحه زیر برای شما نمایش داده میشه که در ابتدا باید زبان پارسی رو مثل بخش مشخص شده در تصویر انتخاب کنید.

انتخاب زبان نصب پرستاشاپ

با انتخاب زبان فارسی، صفحه به صورت فارسی نمایش داده میشه که باید روی دکمه بعدی کلیک کنید.

شروع نصب پرستاشاپ

مرحله دوم: موافقت نامه

برای نصب پرستاشاپ باید با شرایط و قوانین اون موافقت کنید. برای موافقت با شرایط و ضوابط پرستاشاپ روی باکس کوچک کنار “من با شرایط و ضوابط زیر موافق هستم” کلیک کنید تا تیک اون زده بشه. مجددا روی دکمه بعدی کلیک کنید.

موافقت نامه پرستاشاپ

مرحله سوم: مطابقت تنظیمات

تو این مرحله پرستاشاپ مشکلات با تنظیمات سرور و پیکربندی اون رو چک میکنه (از جمله تنظیمات php، مجوز فایل‌ها و پوشه‌ها و ابزارها). در بیشتر مواقع شما این صفحه رو نمیبینید چون اگه مشکلی تو این مرحله نباشه، به طور اتوماتیک نصب به مرحله بعد انتقال داده میشه.

با این حال میتونید از طریق لینک (system compatibility) دوباره اون رو چک کنید. اگر هر گونه مشکلی در این مرحله باشه، با صفحه “system compatibility” مواجه خواهید شد. صفحه‌ای که خطاها با یه ضربدر (×) نمایش داده شدن. مجوزها در واقع به کاربران اجازه ی تغییر یا با طور کلی کنترل تنطیمات یا کنترل برنامه مورد نظر رو میدن.

همچنین نصب کننده برای نصب پرستاشاپ باید مجوز تغییر در چندین فایل که شما آپلود کردید رو داشته باشه در غیر این صورت فرایند نصب کامل نمیشه. بنابراین اگر در حین نصب با خطای عدم مجوز روبرو شدید باید خودتون دسترسی‌ها رو برای این مجوزها تغییر بدید.

برای ایجاد دسترسی باید به فایل‌ها روی سرور دسترسی داشته باشید؛ به کنترل پنل مراجعه کرده و به مسیری که فایل‌های پرستاشاپ رو آپلود کردید برید. نرم افزار اگر فایل یا پوشه‌ای نیاز به مجوز داشته باشه در صفحه خطا به همراه شماره مجوز بهتون اعلام میشه (مثلا دسترسی ۷۷۵). البته بعضی از هاست‌ها ممکنه از مجوز شماره ۷۷۷ استفاده کنن؛ گرچه این مجوز فقط یک بار مورد نیاز هست. اگر درخواست مجوز ۷۷۷ شد مطمئن بشید که به جاش از مجوزهای امن‌تری استفاده کنید (مجوز ۷۷۵ برای پوشه‌ها و مجوز ۶۶۴ رو برای فایل‌ها اعمال کنید). برای تغییر مجوزها نیازی به استفاده از دستورات پیچیده برنامه نویسی نیست چون بیشتر کلاینت‌های انتقال فایل به راحتی میتونن در مجوزها تغییر ایجاد کنن.

برای تغییر مجوز روی پوشه پرستاشاپ راست کلیک کرده و از منوی باز شده گزینه File permission رو انتخاب کنید. بسته به پیکربندی سرور که معمولا دست شما نیست، ممکنه لازم باشه همه مربع‌های read  و write رو تیک بزنید. برای ایجاد حداقل مجوز write، در قسمت‌های owner و Group  باید تیک خورده بشن. علاوه بر این، تو کادر Numeric value باید شماره مجوز درخواستی رو بنویسید:

بعضی از هاست‌ها ممکنه که مجوز write در قسمت public permission  رو درخواست کنن اما در این مورد مراقب باشید. چون با این مجوز، ممکنه دیگران بتونن به سرورتون دسترسی پیدا کنن و تغییراتی در فروشگاه‌تون ایجاد کنن (هک بشید).

در مواقعی که نیاز هست پوشه‌ای مجوزش به همراه فایل‌ها و تمام زیر مجموعه‌هاش تغییر کنه، تیک گزینه “Recurse Into sub directories” رو بزنید. برای این کار به صفحه نصب برنامه برگردین و گزینه Refresh these settings  رو بزنید و ببینید که تمام دایره‌های که اون بالا میبینید تیک خوردن یا نه. اگه همشون تیک خوردن و یا پیام “سازگاری پرستاشاپ با شرایط سیستم شما مورد تایید قرار گرفت!” رو در بالای صفحه مشاهده کردید روی بعدی کلیک کنید تا به مرحله بعد برید.

سازگاری پرستاشاپ با سیستم

مرحله چهارم: اطلاعات فروشگاه

اینجا مرحله‌ای هست که میتونید فروشگاهتون رو شخصی سازی کنید، در این صفحه می‌تونید برای فروشگاهتون اسم انتخاب کنید، فعالیت‌ها رو تعریف کنید، اطلاعات مالک یا خودتون رو بنویسید و برای ورود به اون رمز عبور تعیین کنید. دقت داشته باشید رمز عبور رو طوری انتخاب کنید که ضمن قوی بودن یادآوریش هم راحت باشه. در انتخاب اسم برای فروشگاه از دو نقطه استفاده نکنید چرا که ممکن هست باعث عدم کارکرد بعضی از قابلیت‌های پرستاشاپ بشه. برای مثال ممکنه قسمت ارسال ایمیل کار نکنه.

نحوه درست وارد کردن نام فروشگاه: نام فروشگاه_توضیح چند کلمه‌‌ای

مابقی اطلاعات مربوط به فروشگاهتون رو در فرم نمایش داده شده وارد کرده و روی دکمه بعدی کلیک کنید.

فرم اطلاعات فروشگاه پرستاشاپ

مرحله پنجم: پیکربندی

در این صفحه باید برای پرستاشاپ محل پایگاه داده رو مشخص کنید، نام پایگاه داده مختص فروشگاه که برای اون ساخته شده وارد کنید و یک سری جزییات دیگه. همه فیلدها رو با استفاده از اطلاعاتی که زمان ساخت پایگاه داده استفاده کردید پر کنید.

برای اطلاع از نحوه ساخت دیتابیس در سی پنل به مقاله ساخت دیتابیس در کنترل پنل سی پنل و برای ساخت در دایرکت ادمین به مقاله ساخت دیتابیس در کنترل پنل دایرکت ادمین مراجعه کنید

فیلدها گزینه‌های زیر رو شامل میشن:

  • آدرس هاست پایگاه داده: اسم هاست سرور یا آی پی یا شماره پورت
  • نام پایگاه داده: اسم دیتابیسی که برای پرستاشاپ در نظر دارید که یا از قبل ساخته شده و یا از طریق phpmyadmin یا هر نرم افزار دیگه‌ای ایجادش کردید.
  • نام کاربری پایگاه داده: اسم کاربر mySQL که به دیتابیس فروشگاه دسترسی داره (زمان ساخت کاربر اون رو به دیتابیس فروشگاه با دسترسی کامل اختصاص دادید)
  • کلمه عبور پایگاه داده: رمز عبور کاربری که در فیلد قبل وارد کردید
  • پیشوند جداول: مقدار این فیلد به طور پیشفرض روی “ps” تنظیم شده که بهتره اون رو تغییر بدید. اگر میخواید از یک پایگاه داده برای چند پرستاشاپ استفاده کنید برای هر بار نصب پرستاشاپ باید از پیشوند جدول متفاوتی استفاده کنید. توصیه میکنیم با هربار نصب پرستاشاپ یک پایگاه داده جداگانه برای اون ایجاد کنید. اما بهتره با یک بار نصب پرستاشاپ ویژگی چند فروشگاهه بودن رو برای مدیریت همزمان چندین فروشگاه فعال کنید.

بعد از پر کردن فیلد روی دکمه بعدی کلیک کنید تا پیکربندی فروشگاه انجام بشه. اعمال تنظیمات و پیکربندی ممکن هست چند دقیقه طول بکشه، در زمان پیکر بندی مرورگر رو رفرش نکنید.

در نصب  خودکار، نصب کننده به صورت پیش‌فرض کارهای زیر رو انجام میده:

  • ایجاد فایلsetting.inc.php و قرار دادن تنظیماتون توی اون
  • ایجاد جداول پایگاه داده
  • ایجاد فروشگاه پیش‌فرض با زبان پیشفرضی که تو مرحله اول نصب انتخاب کردین
  • پرکردن جداول پایگاه داده با اطلاعات
  • پیکربندی اطلاعات فروشگاه
  • نصب ماژول های پیش فرض
  • ایجاد اطلاعات دمونستراسیون (محصولات، دسته‌بندی‌ها، کاربران، بسته‌های CMS و…)
  • نصب قالب

وقتی این مرحله تموم شد فروشگاتون نصب شده و آماده پیکربندی هست.

فرم اطلاعات پایگاه داده پرستاشاپ

تکمیل فرایند نصب:

صفحه ایجاد جداول پایگاه داده در پرستاشاپ

پنجره زیر نمایانگر اتمام مراحل نصب می‌باشد. که به تمهیدات بعد از نصب نیز اشاره می‌کند.

پایان نصب پرستاشاپ

تنظیمات پس از نصب پرستاشاپ

پس از نصب برای لاگین به پنل مدیریت با پیغام زیر مواجه می‌شوید.

لاگین قبل از حذف پوشه install

این خطا به خاطر پاک نکردن پوشه install هست.

حذف پوشه install

برای امنیت بیشتر فروشگاهتون بهتره فایل‌های زیر رو نیز پاک کنید:

  • پوشه docs
  • فایل readme.md

بعد از پاک کردن فایل‌های بالا بهتره برای امنیت بیشتر نام پوشه مدیریت رو به یک اسم منحصر به فرد تغییر بدید. دقت کنین که با این اسم به پوشه مدیریت دسترسی خواهید داشت. و در مرحله آخر برای بستن هرگونه راه نفوذ، مجوز فایل‌ها و پوشه‌ها روی دسترسی ۶۶۴ یا ۶۶۶ تنظیم کنید. اگر با این کار سطح دسترسیتون پایین اومد دسترسی رو به مجوز قبلی (۷۷۵) برگردونید.

پس از پاک کردن پوشه نصب صفحه لاگین به پنل مدیریت را ریلود کنید.

صفحه لاگین پرستاشاپ

با وارد کردن ایمیل کاربری و پسوردی که زمان نصب وارد کردید به پیشخوان پرستاشاپ انتقال پیدا می‌کنید. در بخش مدیریت می‌تونید محصولاتتون رو وارد کنید، قیمت گذاری کنید، برندها و همکاران خودتون رو تعریف کنید و به طور کلی فروشگاهتون رو پیکربندی کنید.

شروع کار با پیشخوان پرستاشاپ

به این نکته دقت کنید که حتما از پایگاه داده و فایلاهای فروشگاهتون فایل پشتیبان تهیه کنید و به دلیل احتمال آسیب‌های نرم افزاری یا سخت افزاری فایل پشتیبان رو در چند تا کامپیوتر مختلف نگه داری کنید.

مطالب مرتبط

Leave a Comment