۲۸ شهریور، ۱۴۰۳
Image default
خانه » فصل سوم | درس چهارم: به اشتراك‌گذاري و حفاظت فايل‌ها و پوشه‌ها

فصل سوم | درس چهارم: به اشتراك‌گذاري و حفاظت فايل‌ها و پوشه‌ها

به اشتراك‌گذاري و حفاظت فايل‌ها و پوشه‌ها

در اين بخش مي‌خواهيم به روش‌هاي به اشتراك گذاشتن و محافظت از فايل‌ها و فولدرها در كامپيوتر‌هايي با چند كاربر بپردازيم در كامپيوترهايي كه چند كاربر از آن استفاده مي‌كنند، با باز كردن Windows Explorer كليك روي درايو اصلي كه معمولا درايو c مي‌باشد و كليك روي گزينه Users مي‌توانيد نام كاربراني را كه با اين سيستم كار مي‌كنند مشاهده كنيد.

با كليك روي نام هريك از كاربران مي‌توانيد وارد فولدر مربوط به آن شخص گرديد.

در اين فولدر مي‌توانيد به محتواي My Document آن كاربر دسترسي داشته باشيد و محتويات آن را مشاهده كنيد.

همان‌طور كه مي‌بينيد با كليك روي فايل موجود در اين پوشه عبارت Shared ديده مي‌شود و نشان مي‌دهد فايل به اشتراك گذاشته شده است.

براي محافظت از فايل‌ها و فولدر‌هايتان در اين‌گونه سيستم‌ها مي‌توانيد تعيين كنيد كه چه كساني مي‌توانند به مدارك شما دسترسي داشته باشند براي اين كار روي فايل يا فولدري كه مي‌خواهيد نحوه به اشتراك گذاري آن را تعيين كنيد كليك كرده و در نوار ابزار روي گزينه Share with كليك كنيد.
در اين قسمت با انتخاب گزينه Nobody مي‌توانيد از به اشتراك گذاشتن اين فايل با هر فرد ديگري اجتناب نموده و آن را فعلا خصوصي نگه داريد.

همچنين با انتخاب گزينه Specific people مي‌توانيد فايل يا فولدرتان را تنها با اشخاص مشخصي به اشتراك بگذاريد.

با كليك روي اين گزينه پنجره‌اي گشوده خواهد شد كه در آن نام تمام كاربران را مشاهده مي‌كنيد همچنين مي‌توانيد براي هركدام سطحي از اجازه دسترسي را تعيين كنيد مي‌توانيد به آن‌ها اجازه خواند فايل را بدهيد و يا هم اجازه خواندن و هم نوشتن و ايجاد تغيير در فايل را بدهيد براي اين كار با كليك روي فلش موجود در بخش Permission level هر فرد مي‌توانيد نوع دسترسي از قبيل Read ، Read/write تعيين نماييد، با انتخاب گزينه Remove نيز مي‌توانيد اين شخص را از بين كساني كه مي‌توانند به فايل شما دسترسي داشته باشند حذف كنيد.

پس از انتخاب گزينه‌هاي مورد نظر دكمه Share را كليك كنيد و از پنجره خارج شويد.
به عنوان روشي ديگر براي انجام اين كار روي فايل مورد نظر راست كليك كرده و گزينه Properties را انتخاب كنيد.

در پنجره Properties سربرگ‌هاي مختلفي را دارا مي‌باشد در انتهاي سربرگ اول يعني General مي‌توانيد گزينه‌هاي Read only و Hidden فايل مورد نظر را حفاظت كرده و مخفي نماييد.

علاوه بر اين در سربرگ Security مجددا نام تمام كاربران سيستم را مشاهده خواهيد كرد با كليك روي هركدام از نام‌هاي كاربري سطح دسترسي وي را در كادر پايين خواهيد ديد.

با كليك روي Edit مي‌توانيد سطح دسترسي هر كاربر را تغيير دهيد با كليك در اين قسمت در مقابل هر كدام از گزينه‌ها از قبيل Modify و غيره اجازه انجام اين عمل را به كاربر مي‌دهيد

برعكس با كليك روي قسمت Deny مقابل هر مورد اجازه انجام آن عمل را از اين كاربر سلب مي‌كنيد.

با كليك روي Apply پيغامي نمايان شده و اعلام مي‌كند كه اگر اين كاربر عضو دو گروه مختلف باشد كه در يكي اجازه دسترسي به اين پوشه را دارد و ديگري اين اجازه را ندارد، دسترسي به اين پوشه براي وي مقدور نخواهد بود با كليك روي Yes اين تغييرات را تاييد كنيد.

در پنجره Edit مي‌توانيد با انتخاب نام کاربر و کلیک روی دکمه Remove كلاً كاربر را حذف كرده.

و يا در پايين پنجره اجازه دسترسي به موارد مختلف در مورد اين فايل را براي آن محدود نماييد.
در صورت اعمال اين‌گونه تغييرات كاربراني كه به آن‌ها اجازه دسترسي يا تغيير اين فايل را نداده‌ايد نمي‌توانند به اين فايل دسترسي داشته باشند و يا تغييراتي از جمله Rename روي آن فايل انجام دهند.
با توجه به اين موضوع كه دسترسي وي را محدود كرده‌ايد سوئيچ كنيد و مجددا فايل مورد نظر را بيابيد، در صورتي كه روي اين فايل راست كليك كنيد آيكني را در كنار اين گزينه مشاهده مي‌كنيد كه نشان مي‌دهد كاربر اجازه اعمال اين تغييرات را ندارد.

در صورتي كه بخواهيد اين تغييرات را اعمال كنيد پيغامي مبني بر عدم وجود اجازه دسترسي داده خواهد شد.

دست اندرکاران: نجمه بهروز، فائزه نیکپور، فرهاد رمضانی

مطالب مرتبط

6 comments

mahdi 3 آگوست، 2013 at 7:49 ب.ظ

دستتون درد نکنه
قشنگ توضیح دادید
خسته نباشید

Reply
mahdi 3 آگوست، 2013 at 7:50 ب.ظ Reply
mahdi 3 آگوست، 2013 at 7:51 ب.ظ Reply
rei 2 ژوئن، 2014 at 1:02 ق.ظ

ممنون واضح و مفید بود

Reply
azam satari 27 آگوست، 2014 at 11:50 ق.ظ

سلام دستتون درد نکنه خیلی زحمت کشیدید.

Reply
سهیلا 2 ژانویه، 2015 at 8:49 ب.ظ

سلام.ممنون خیلی کمک کردید با مطلباتون 
عالی بود 

Reply

Leave a Comment