آشنایی با موتورهای جستجو
يكي از مهمترين بخشهاي اتصال به اينترنت، دسترسي به اطلاعات ظاهراً نامحدودي است كه در اينترنت وجود دارد. همانگونه كه احتمالاً ميدانيد، بهترين راه دستيابي به اطلاعاتي كه در پي آن ميباشيد جستجوي آنها به وسيلهي يك موتور جستجو ميباشد. موتور جستجو يك منبع آنلاين است كه به طور نظاممند محتويات اينترنت را دستهبندي ميكند. به اين ترتيت با جستجوي يك مطلب، صفحاتي كه به مطلب جستجو شده مرتبط باشند به نمايش در ميآيند. موتورهاي جستجو اطلاعاتشان را به وسيلهي برنامههايي به نام Web Spider به دست ميآورند. اين برنامهها اينترنت را جستجو كرده، لينكها را پي در پي دنبال مينمايند و در نهايت يك بانك اطلاعاتي ايجاد ميكنند. اين بانك اطلاعات نه تنها شامل كلمات موجود در صفحهي وب بلكه حاوي ترتيب كلمات و ارتباط آنها با يكديگر نيز ميشوند. در بعضي از موتورهاي جستجو با نزديكي عكس و ويدئوها نيز در بانك اطلاعاتي لحاظ ميشود. گوگل بدون شك پر طرفدارترين موتور جستجو است، البته موتورهاي جستجوي پرطرفدار ديگري نيز مانند
Bing و Yahoo نيز وجود دارند. امروزه جستجوي وب به يكي از بخشهاي جدايي ناپذير وب تبديل شده است. به طوري كه اكثر نرمافزارهاي مرورگر وب به صورت Built-in قابليت جستجو در يك يا چند موتور جستجو را فراهم آوردهاند.
با نگاه به گوشهي بالا و سمت راست مروگر، فيلدي را مشاهده مينماييد كه ميتوانيد عبارت مورد نظر براي جستجو را در آن تايپ كنيد.
اين كار باعث ميشود كه ديگر نيازي به باز كردن صفحهي google.com يا هر موتور جستجوي ديگري را نداشته باشيد. به اين ترتيب در وقت صرفهجويي خواهد شد. در اكثر مرورگرها ميتوانيد موتور جستجوي پيشفرض را تغيير دهيد.
به عنوان مثال در مرورگر Safari در پنجرهي Preferences و سربرگ General و از منوي بازشوي Default search engine ميتوانيد يكي از سه گزينهي Google، Yahoo و Bing را برگزينيد.
چنانچه از مرورگري به جز Safari استفاده ميكنيد، ميتوانيد با بررسي قسمت تنظيمات، از وجود چنين امكاني اطمينان پيدا كنيد.
در درسهاي بعد چند مورد جستجوي واقعي را انجام خواهيم داد و تكنيكهاي جستجوی ابتدایی و جستجو پيشرفته را بررسي خواهيم كرد.